skip to Main Content
Skoogle logo
Länk till Göteborgs Stads webbplats
Bernadottegymnasiet
Aktivitet, Lärande, Ledarskap och Ambition

Vill du ha en påminnelse om öppet hus?

Här kan du ställa din fråga eller få en påminnelse om öppet hus! Fyll i formuläret,  så hör vi av oss!

Vi har öppet hus följande datum:

Onsdagen den 17 januari klockan 17-19

Plats: Skånegatan 14, i Katrinelundsgymnasiet

Bernadottegymnasiet läsåret 2022-2023
Jag vill bli kontaktad via
Personuppgifter *

Det här är Bernadottegymnasiet

Bernadottegymnasiet erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet samt Naturvetenskapsprogrammet. Programmen går att kombinera med elitidrott på Katrinelundsgymnasiet.

Under din tid på Bernadottegymnasiet får du både en teoretisk utbildning och möjlighet att vara fysiskt aktiv. Vi tränar på samarbete och ledarskap ute i naturen för att förbereda dig för en framtid inom ett uniformsyrke eller vidare studier.

Om du är en person som tagit ställning mot mobbning, skadegörelse, rasism, främlingsfientlighet och har ett intresse för natur, friluftsliv, motion och hälsa kommer Bernadottegymnasiet att passa dig som handen i handsken.

Häng med på en rundtur på skolan

Följ med in på Bernadottegymnasiet! Här tar Linnéa, Viktor och Ottilia dig på en rundtur i skolan.

Elitidrott på Bernadotte

Katrinelund och Bernadottegymnasiet är göteborgsregionens elitidrottsgymnasium och Sveriges största idrottsgymnasium med över 550 idrottare. Katrinelundsgymnasiet och Bernadottegymnasiet har som mål att ge dig som har idrottstalang goda möjligheter att kombinera elitsatsning och studier. Våra mål är att eleven utvecklas som elitidrottare, får en högskoleförberedande utbildning och samtidigt växer som människa.

Antagning
För att komma in på en idrottsutbildning måste du först ansöka till, och bli rekommenderad av ditt specialidrottsförbund. Tänk på att ansökningen stänger tidigare för elitidrott än för övrig gymnasieansökan. Datum hittar du i länken nedan.

Läs mer om elitidrott på vår webbplats.

Våra program

Vårt naturvetenskapsprogram vänder sig till dig som är studiemotiverad och gillar att vara ute i naturen. Redan i uppstarten får du känna på friluftslivet, något som kommer att genomsyra dina år på skolan.

Inriktningen ger dig en bra grund att stå på inför fortsatta studier på högskolor eller universitet. Du får fördjupade kunskaper inom ämnena matematik, kemi och biologi och blir behörig att läsa vidare på vilken inriktning du vill inom den naturvetenskapliga sektorn. Väljer du ytterligare moderna språk eller matematik som individuellt val har du breddat dig än mer och kan få värdefulla meritpoäng.

Poängplan NA

Poängplan NA Elitidrott

Exempelschema NA

Exempelschema NA Elitidrott

Upptäck glädjen i att lära! Förbered dig väl inför vidare studier vid universitet eller högskola! Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig den kunskapsbas och de verktyg du behöver för dina fortsatta studier.

Tillsammans med dina skickliga och engagerade lärare vidgar och fördjupar du dina kunskaper om individen, grupper, samhället och världen. Tillsammans med dina kamrater i skolan får du i olika former upptäcka, utforska och kritiskt granska din omvärld.

Många möjligheter
Utbildningen ger en bra grund och behörighet till många högskoleutbildningar som advokat, ekonom, journalist, lärare, polis, psykolog eller socionom– alla viktiga yrken i relation till andra människor och samhället i stort.

Inriktning Beteendevetenskap
Inriktningen ska ge kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. I inriktningen ska du fördjupa din förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ska även ge kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap samt utveckla din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Poängplan SA

Poängplan SA Elitidrott

Exempelschema SA

Exempelschema SA Elitidrott

Är du en problemlösare och ser dig själv inom något teknikrelaterat yrke i framtiden? Då är teknikprogrammet helt rätt – det ger dig en bred teknisk grund att stå på och behörighet att läsa vidare på universitet och högskola.

Teknikprogrammet förbereder dig för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. Utbildningen ska visa på sambanden mellan olika delar i teknikutvecklingsprocessen. Här är kunskaper inom matematik, fysik och kemi viktiga delar. Det handlar också om hur vi använder och förhåller oss till tekniken. Inte minst gäller detta kunskaper om hur tekniska lösningar får konsekvenser för vår miljö och betydelsen av att hushålla med våra resurser, frågor som ofta löses genom samarbete mellan naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik.

Poängplan TK

Poängplan TK Elitidrott

Exempelschema TK

Exempelschema TK Elitidrott