skip to Main Content
Bernadottegymnasiet
Aktivitet, Lärande, Ledarskap och Ambition

Digitalt öppet hus på Bernadotte­gymnasiet

Varmt välkommen till oss på Bernadottegymnasiet i Göteborg. På öppet hus hos oss kommer du att få se lokalerna, träffa elever och lärare.

Fyll i formuläret för att få påminnelser och information inför våra öppna hus från HT 2020 och VT 2021. Vi ser fram emot att träffa dig.

Vi har öppet hus följande datum:

10 december klockan 18-20

Tema – Nobeldagen & mänskliga rättigheter

20 januari klockan 18-20

Tema – Friluftsliv

Öppet hus för elitidrott klicka här

Digitalt öppet hus på Bernadottegymnasiet
Jag vill bli påmind via: *
Personuppgifter *

Det här är Bernadottegymnasiet

Bernadottegymnasiet erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet samt Naturvetenskapsprogrammet. Programmen går att kombinera med elitidrott på Katrinelundsgymnasiet.

Under din tid på Bernadottegymnasiet får du både en teoretisk utbildning och möjlighet att vara fysiskt aktiv. Vi tränar på samarbete och ledarskap ute i naturen för att förbereda dig för en framtid inom ett uniformsyrke eller vidare studier.

Om du är en person som tagit ställning mot mobbning, skadegörelse, rasism, främlingsfientlighet och har ett intresse för natur, friluftsliv, motion och hälsa kommer Bernadottegymnasiet att passa dig som handen i handsken.

Häng med på en rundtur på skolan

Följ med in på Bernadottegymnasiet! Här tar Linnéa, Viktor och Ottilia dig på en rundtur i skolan.

Elitidrott på Bernadotte

Katrinelund och Bernadottegymnasiet är göteborgsregionens elitidrottsgymnasium och Sveriges största idrottsgymnasium med över 550 idrottare. Katrinelundsgymnasiet och Bernadottegymnasiet har som mål att ge dig som har idrottstalang goda möjligheter att kombinera elitsatsning och studier. Våra mål är att eleven utvecklas som elitidrottare, får en högskoleförberedande utbildning och samtidigt växer som människa.

Antagning
För att komma in på en idrottsutbildning måste du först ansöka till, och bli rekommenderad av ditt specialidrottsförbund.

Läs mer om elitidrott på vår webbplats.

Den 21 november kommer vi ha fysiskt öppet hus för elitidrottare på Bernadotte. Här nedan kan du anmäla dig. Med tanke på situationen i samhället är det viktigt att du håller dig till den tiden du bokar. Beroende på hur många som anmäler sig till varje tid kan din bokade tid komma att ändras utav oss och detta måste respekteras. Du får information från oss om din tid ändras.

Sista dag för anmälan är 13 november.

Elitidrott fysiskt öppet hus på Bernadotte
Vilken tid vill du komma? *
Vilket program är du intresserad av? *
Personuppgifter *

Våra program

Vårt naturvetenskapsprogram vänder sig till dig som är studiemotiverad och gillar att vara ute i naturen. Redan i uppstarten får du känna på friluftslivet, något som kommer att genomsyra dina år på skolan.

Inriktningen ger dig en bra grund att stå på inför fortsatta studier på högskolor eller universitet. Du får fördjupade kunskaper inom ämnena matematik, kemi och biologi och blir behörig att läsa vidare på vilken inriktning du vill inom den naturvetenskapliga sektorn. Väljer du ytterligare moderna språk eller matematik som individuellt val har du breddat dig än mer och kan få värdefulla meritpoäng.

Upptäck glädjen i att lära! Förbered dig väl inför vidare studier vid universitet eller högskola! Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig den kunskapsbas och de verktyg du behöver för dina fortsatta studier.

Tillsammans med dina skickliga och engagerade lärare vidgar och fördjupar du dina kunskaper om individen, grupper, samhället och världen. Tillsammans med dina kamrater i skolan får du i olika former upptäcka, utforska och kritiskt granska din omvärld.

Många möjligheter
Utbildningen ger en bra grund och behörighet till många högskoleutbildningar som advokat, ekonom, journalist, lärare, polis, psykolog eller socionom– alla viktiga yrken i relation till andra människor och samhället i stort.

Inriktning Beteendevetenskap
Inriktningen ska ge kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. I inriktningen ska du fördjupa din förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ska även ge kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap samt utveckla din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Är du en problemlösare och ser dig själv inom något teknikrelaterat yrke i framtiden? Då är teknikprogrammet helt rätt – det ger dig en bred teknisk grund att stå på och behörighet att läsa vidare på universitet och högskola.

Teknikprogrammet förbereder dig för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. Utbildningen ska visa på sambanden mellan olika delar i teknikutvecklingsprocessen. Här är kunskaper inom matematik, fysik och kemi viktiga delar. Det handlar också om hur vi använder och förhåller oss till tekniken. Inte minst gäller detta kunskaper om hur tekniska lösningar får konsekvenser för vår miljö och betydelsen av att hushålla med våra resurser, frågor som ofta löses genom samarbete mellan naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik.