skip to Main Content
Hvitfeldtska logotyp

Formar framtiden sedan 1647

Digitalt öppet hus på Hvitfeldtska

Varmt välkommen till oss på Hvitfeldtska i Göteborg. På öppet hus hos oss kommer du att få se lokalerna och träffa elever och lärare.

Fyll i formuläret för att få påminnelser och information inför våra digitala öppna hus från HT 2020 och VT 2021. Vi ser fram emot att träffa dig.

Lördag 21 november 2020 kl. 10-14

Lördag 23 januari 2021 kl 11-14

Digitalt öppet hus på Hvitfeldtska
Jag vill bli påmind via: *
Personuppgifter *

Öppet Hus – ES-musik och IB

På grund av coronapandemin är antalet besökare i skolans lokaler begränsat, därför har skolans övriga program digitalt Öppet Hus. Våra två mindre högskoleförberedande program kan vi dock presentera på plats, men föranmälan krävs.

Anmäl dig här

Det här är Hvitfeldtska

Vi är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som vill erbjuda högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska satsar på profileringar inom naturvetenskap, matematik, samhällsvetenskap, handel, ekonomi, språk och musik. International Baccalaureate, fransk och tysk sektion samt övriga internationella utbyten ger skolan en internationell atmosfär. Skolan präglas av en mycket aktiv elevkårsverksamhet. Tillsammans med det väl utvecklade samarbetet med Chalmers, Göteborgs universitet och Svensk handel, blir våra elever väl förberedda för arbetsliv och krävande högskolestudier.

Häng med på en sväng på Hvitfeldtska

Följ med på en rundvandring på Hvitfeldtska till tonerna av musik skriven och framförd av skolans egna elever.

Våra program

Ekonomiprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet vänder sig till dig som vill ha en bred teoretisk utbildning som ger dig behörighet till högskolestudier efter gymnasiet. Samtidigt erbjuder vi möjligheter till praktiska kunskaper i olika former av företagande inom handel och näringsliv.

De första två åren är gemensamma för alla elever på programmet. Då får du pröva på kurser i företagsekonomi och juridik. Dessutom får du färdigheter i entreprenörskap då du får starta och driva ett UF-företag. Inför det sista året har du flera olika valmöjligheter. Du kan välja mellan juridik, marknadsföring, redovisning, företagande (i samarbete med Volvo lastvagnar) och affär (med 12 veckors APL och möjligheter till utlandsstudier).

Var med och forma din framtid tillsammans med oss!

Handels – och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som är intresserad av att arbeta med försäljning, ledarskap och service. Det vänder sig även till dig som vill arbeta med administration, kommunikation och ekonomi. Kanske drömmer du om att driva ett eget företag? Under ditt sista år kommer du att få driva ett eget UF-företag och få ovärderliga kunskaper om företagande. Under dina tre år på Hvitfeldtska så gör du APL (arbetsplatsförlagt lärarande) ute på arbetsplatser i sammanlagt femton veckor där du får värdefull erfarenhet från näringslivet. Programmet ger dig en god grund för olika yrken och vidareutbildningar. Det finns möjlighet att läsa till kurser så att du blir behörig till högskolestudier.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Är du intresserad av vad som händer i världen och Sverige? Varför det händer och vilka konsekvenser det får? Samhällsvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska ger dig möjlighet att följa med i debatten och öka din internationella förståelse. Du får också lära dig mer om människans utveckling som individ och medlem i olika grupper, samt varför man agerar som man gör.

NA på Hvitfeldtska gymnasiet har som mål att ge eleverna en utbildning som förbereder mycket väl för universitetsstudier. Utmaningar och stimulans kombinerat med trygghet och trivsel leder till nöjda elever. Vi erbjuder båda de nationella inriktningarna – Naturvetenskap och Naturvetenskap och Samhälle – men du behöver inte välja förrän på våren i åk 1 när du hunnit fundera lite mer. Därutöver kan du välja ur ett brett utbud av individuella kurser och fördjupningar efter intresse.  Marinbiologi, privatjuridik, UF, medicinbiologi, franska steg 7, bild och form, ma 5 eller fysik 3? Skapa en utbildning som passar dig!

Med vårt estetiska program får du det bästa av två världar: en högskoleförberedande utbildning som samtidigt utvecklar dig musikaliskt. Det öppnar upp många valmöjligheter för framtiden.

IB – International Baccalaureate
Founded in the 1960s, the IBO grew out of international schools’ efforts to establish a common curriculum and university entry credential for geographically mobile students.

The International Baccalaureate Diploma Programme is a rigorous pre-university course of studies, leading to examinations, that meets the needs of highly motivated secondary school students between the ages of 16 and 19 years. Designed as a comprehensive two-year curriculum that allows its graduates to fulfil requirements of various national education systems. The diploma model is based on the pattern of no single country but incorporates the best elements of many. Like all Swedish IB-schools we start at Hvitfeldtska with a one-year preparatory course, making the IB-programme equal to a three-year gymnasium.

Individuellt alternativ på Hvitfeldtska gymnasiet är ett treårigt program och en utbildning för dig som har behov av en långsammare studietakt, extra stöd, repetitioner och anpassningar i studierna. Du väljer en av våra fyra programinriktningar; Handel, Estet-bild, Media eller Allmän.

Språkintroduktion (IMS) fortsättning är för dig som läst något eller några år på grundskolan eller något annat introduktionsprogram.

Du får möjlighet att meritera dig för högskoleförberedande program eller yrkesprogram inom gymnasieskolan. Det finns också möjlighet för dig att bättra på din svenska, så att du kan söka till andra introduktionsprogram (t.ex. Programinriktat val och Yrkesintroduktion). Du får tillgång till engagerade lärare med lång erfarenhet och ett väl fungerande elevvårdsteam med studie- och yrkesvägledare, kuratorer, skolsköterskor och skolläkare. Du får förmånen att gå på en skola med trevlig miljö i centrala Göteborg. Beroende på dina svenskkunskaper och dina tidigare betyg sätter vi ihop individuella scheman, men du går i en ”basklass” där du läser svenska.