Om Skoogle.nu

Skoogle är en samlingssajt för de kommunala gymnasieskolorna i Göteborg och drivs av Utbildningsförvaltningen. Här vill vi inspirera dig att läsa mer om alla våra skolor, deras utbildningar och när de har öppet hus. Men vi vill också berätta hur man söker till gymnasiet, hur det funkar med meritpoäng och varför det är så smart att välja ett yrkesprogram. Men det kanske du redan vet?

Gymnasium i Göteborg

Använd Skoogle på ditt sätt för att hitta ditt nya gymnasium i Göteborg. Kanske vill du veta mer om ett visst program, kanske vill du ha hjälp att förstå något krångligt, kanske ser du bara en bild som ser intressant ut. Känn dig fram och snart vet du hur du ska välja gymnasium.

Från Skoogle kan du ta dig vidare till skolornas egna webbplatser, där du hittar mer detaljerad information om just den skolan och dess utbildningar. Lägg märke till att flera skolor har ett stort utbud av utbildningar som passar alla smaker, medans en del gymnasium i Göteborg har färre utbildningar som spetsutbildningar till exempel.

www.goteborg.se/gymnasieskola kan du läsa mer om gymnasieskolor i allmänhet, om hur det funkar och vad som gäller. Men Skoogle är en bra början – välkommen!


Visa favoriterMarkera med ett hjärta när du hittar något du gillar. Avsluta ditt besök med att titta på dina samlade hjärtan genom att klicka på hjärtikonen i toppen. Kanske får du en känsla för om vilken linje du ska välja?

Visa som rutnätSom standard visas inläggen på Skoogle i ett slumpmässigt rutnät. Detta markeras genom rutnätsikonen i toppen.

Om du tycker det känns rörigt så kan du visa inläggen som en lista i alfabetisk ordning istället. Vill du gå tillbaka till en mer osorterad vy använder du rutnätsikonen.


Skoogle är ett samarbete mellan gymnasieskolorna som drivs i Göteborgs stads regi. Här finns alltså inte de olika friskolorna representerade.

Göteborgs Stad Utbildningsförvaltningen är ansvariga för webbplatsen. Kontakta oss: info@educ.goteborg.se