skip to Main Content
Ester Mosessons gymnasium
Ester Mosessons gymnasium
Ester Mosessons gymnasium

Digitalt öppet hus på Esters

Varmt välkommen till oss på Esters i Göteborg. På öppet hus hos oss kommer du att få se lokalerna, träffa elever och lärare.

Fyll i formuläret för att få påminnelser och information inför våra öppna hus från HT 2020 och VT 2021. Vi ser fram emot att träffa dig.

Vi har öppet hus följande datum:

12 november kl 16.30-19.00
19 november kl 16.30-19.00
Digitalt öppet hus på Esters
Jag vill bli påmind via: *
Personuppgifter *

Ester Mosessons utbildar för världens jobb!

Ester Mosessons är skolan för dig som vill arbeta inom besöksnäringen. Vill du bli reseledare, stjärnkock, bartender, hotellreceptionist eller konditor? Här får du en bra utbildning med mycket praktiskt arbete och efter studenten väntar världens jobb!

Häng med på en rundtur på skolan

Här får ni följa med Denise, som går åk 3 Hotell och turism programmet och Tage, som går åk. 3 Restaurang och livsmedelsprogrammet på en kort rundtur på Ester Mosessons gymnasium.

Våra utbildningar

Det här är programmet för dig som vill utbilda dig inom världens snabbast växande yrkesområde – hotell och turism. Hos oss får du en omväxlande utbildning inom denna spännande värld. På programmet blandar vi teori med praktik och studiebesök.

Oavsett om du siktar på att arbeta med konferenser, hotellverksamhet eller med turister är detta utbildningen för dig.

Här får du en bra grund inom mat, dryck och service. Du får kunskaper om råvaror, drycker, smak, konsistens och näringsinnehåll samt hur du komponeraren en måltid. Vi har två restauranger där du kommer att servera gäster och ge dem en måltidsupplevelse.

Delar av din kurs gör du i form av APL (Arbetsplatsförlagt lärande) på restauranger och i storkök. Skolan samarbetar med ett antal företag i och runt Göteborg. Tillsammans ger vi dig en bra kombination av grundutbildning och branschvana. I årskurs tre har du dessutom möjlighet att göra utlandspraktik.

Att vara lärling innebär att du får stor del av din praktiska utbildning på en arbetsplats istället för i skolan. Lärlingsutbildning är en variant av programmet där du har mer arbetsplatsförlagt lärande, APL, än vanligt. Då är du på din arbetsplats 2-3 dagar i veckan. De andra dagarna är du i skolan och läser teoretiska kurer som svenska, engelska och matte. Det är samma utbildning och samma kurser du får, men du genomför den på ett annat sätt.

Om du ännu inte blivit klar med grundskolans kurser men är intresserad av våra ordinarie program så kan du läsa programinriktat val. Då följer du samma schema som de som läser Hotell eller Restaurangutbildningen. Samtidigt hjälper vi dig att ordna utbildningen i kursen du saknade så att du blir behörig under första året.

Vill du arbeta i restaurang- eller i hotell och turismbranschen men inte är behörig att söka in på programmen? På Yrkesintroduktion får du läsa yrkespaket i lärlingsliknande former. Det innebär att du får läsa yrkeskurserna motsvarande gymnasieutbildning samt att du får med dig grundläggande kunskaper i matematik, svenska och engelska. Efter två års utbildning kan du söka jobb eller komplettera betyg för yrkesexamen.