skip to Main Content
Skoogle logo
Länk till Göteborgs Stads webbplats
Ester Mosessons gymnasium
Ester Mosessons gymnasium
Ester Mosessons gymnasium

Vill du ha en påminnelse om öppet hus?

Här kan du ställa din fråga eller få en påminnelse om öppet hus. Fyll i formuläret,  så hör vi av oss!

Vi har öppet hus följande datum:

Torsdagen den 25 januari klockan 16:30-19:00

Plats: Lärdomsgatan 5

Esters läsåret 2022-2023
Jag vill bli kontaktad via
Personuppgifter *

Ester Mosessons utbildar för världens jobb!

Ester Mosessons är skolan för dig som vill arbeta inom besöksnäringen. Vill du bli reseledare, stjärnkock, bartender, hotellreceptionist eller konditor? Här får du en bra utbildning med mycket praktiskt arbete och efter studenten väntar världens jobb!

Häng med på en rundtur på skolan

Här får ni följa med Denise, som går åk 3 Hotell och turism programmet och Tage, som går åk. 3 Restaurang och livsmedelsprogrammet på en kort rundtur på Ester Mosessons gymnasium.

Våra utbildningar

Tycker du det är spännande att träffa nya människor och lära känna världens kulturer? Vill du läsa ett yrkesprogram med hela världen som framtida arbetsplats? Då är Hotell- och turismprogrammet på Ester Mosessons utbildningen för dig!

Hos oss får du lära dig, både teoretiskt och praktiskt, hur du får människor att trivas, uppleva saker och känna sig omhändertagna – allt på ett professionellt sätt. Du får en bred grundutbildning och möjlighet till jobb direkt efter gymnasiet. Efter studenten kan du exempelvis arbeta som hotellreceptionist i Göteborg, aktivitetsledare på Gran Canaria, konferensvärd i Stockholm eller med evenemang i Los Angeles. Du kan samtidigt få behörighet för att studera vidare på universitet, högskola och yrkeshögskola både i Sverige och utomlands.

Några av dina lektioner är praktiska och kommer att ske ute i branschen. Då möter klassen gäster och tränar på det ni lärt er i klassrummet. I programmet ingår även 15 veckors APL (praktik) där du utbildas ute på en arbetsplats. Många elever säger att APL är det roligaste de gjort och att de har fått jobberbjudanden och många värdefulla kontakter inför framtiden. Vi på Ester Mosessons har många praktiksamarbeten i Göteborgsregionen, bland annat med Stena Line, Gothia Towers, STF och Svenska mässan. Varje år skickar vi även några elever på utlandspraktik, bland annat till Gran Canaria. Kanske vill du bli en av dem?

Checka in på Esters – om du vill ut i världen!

Här får du en bra grund inom mat, dryck och service. Du får kunskaper om råvaror, drycker, smak, konsistens och näringsinnehåll samt hur du komponeraren en måltid. Vi har två restauranger där du kommer att servera gäster och ge dem en måltidsupplevelse.

Delar av din kurs gör du i form av APL (Arbetsplatsförlagt lärande) på restauranger och i storkök. Skolan samarbetar med ett antal företag i och runt Göteborg. Tillsammans ger vi dig en bra kombination av grundutbildning och branschvana. I årskurs tre har du dessutom möjlighet att göra utlandspraktik.

Att vara lärling innebär att du får stor del av din praktiska utbildning på en arbetsplats istället för i skolan. Lärlingsutbildning är en variant av programmet där du har mer arbetsplatsförlagt lärande, APL, än vanligt. Då är du på din arbetsplats 2-3 dagar i veckan. De andra dagarna är du i skolan och läser teoretiska kurer som svenska, engelska och matte. Det är samma utbildning och samma kurser du får, men du genomför den på ett annat sätt.

Om du ännu inte blivit klar med grundskolans kurser men är intresserad av våra ordinarie program så kan du läsa programinriktat val. Då följer du samma schema som de som läser Hotell eller Restaurangutbildningen. Samtidigt hjälper vi dig att ordna utbildningen i kursen du saknade så att du blir behörig under första året.

Yrkesintroduktion är en utbildning som framför allt syftar till att göra dig anställningsbar eller behörig till ett nationellt program på gymnasiet. Du kan läsa svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska på grundskolenivå om du vill bli behörig att söka ett nationellt program. Du får möjlighet att läsa yrkesämnen på gymnasienivå för att få kunskap om yrket.

På Esters Mosessons gymnasium har vi också yrkespaket. Yrkespaket är något du kan söka till om du tidigare exempelvis har gått på ett introduktionsprogram. Grundpaketet på yrkesintroduktionen är upplagt över två år och du gör stora delar av utbildningen ute på en praktikplats. Utbildningen är yrkesinriktad och omfattar både teori och praktik, och du lär dig det praktiska hantverket på skolan men även ute på en arbetsplats. Där har du en handledare som ansvarar för att du får lära dig yrkets olika delar. En lärare från skolan kommer ut och besöker dig regelbundet. Du utför arbete och följer arbetsplatsens arbetstider. Du kan läsa mer om de olika yrkespaketens innehåll på vår webbplats.