skip to Main Content
Skoogle logo
Länk till Göteborgs Stads webbplats

Lindholmens Tekniska Gymnasium logotyp

Lindholmens Tekniska Gymnasium

Vill du ha en påminnelse om öppet hus?

Här kan du ställa din fråga eller få en påminnelse om öppet hus. Fyll i formuläret,  så hör vi av oss!

Vi har öppet hus följande datum:

Torsdagen den 25 januari klockan 16.30-19.00

Plats: Utvecklingsgatan 1

Program för öppet hus hittar du här

LTG läsåret 2022-2023
Jag vill bli kontaktad via
Personuppgifter *
LTG – Vi älskar teknik

På den här skolan älskar vi teknik. Här hittar du tekniska utbildningar – både praktiska och teoretiska, specialiserade och breda. Så har du minsta lilla teknikintresse är det här du ska gå. Välkommen!

Våra program

Med en examen från El- och energiprogrammet kan du i framtiden jobba med allt från datorer till kärnkraftverk. Det är en bred yrkesutbildning som ger dig gedigna grundkunskaper och öppnar upp för många framtida karriärmöjligheter. Ser du dig själv arbeta med att installera el, tele eller data i framtiden? Kanske arbeta med programmering av robotar, datorer eller nätverk? I så fall är El- och energi-programmet rätt utbildning för dig. På El- och energiprogrammet läser du utöver elkurser också mycket matematik och data. Precis som på andra yrkesprogram ingår 16 veckors arbetsplatsförlagd utbildning. Det ger dig inte bara praktisk kunskap, utan också värdefulla kontakter i branschen.

Industritekniska programmet är det lilla programmet med de stora möjligheterna! Här får du alla möjligheter att jobba inom verkstadsindustrin. Vi snackar svarva, fräsa, svetsa, cnc-maskiner och manuella maskiner, verkstad och datorskärm – allt på en gång! Framtida yrken kan vara svetsare, byggsmed, reparatör. Sen kan du ta steget vidare till produktionstekniker, konstruktör, förman eller läsa vidare på högskolan. Och du behövs! Verkstadsindustrin behöver industritekniskt utbildade ungdomar för att hävda sig i konkurrensen med övriga världen. I Göteborgsområdet finns både stora och små arbetsgivare som väntar på dig.

Vill du ha ett jobb som inte är som andra jobb? Ett yrke med internationell karaktär? Ett arbete i frihet med havet som arbetsplats där det ges möjlighet till längre ledighet? Då är det kanske inom sjöfarten du ska söka din karriär.

Efter din examen hos oss kan du börja jobba direkt på fartyg eller läsa vidare på högskola till exempelvis sjökapten eller sjöingenjör.

Vi har ett nära samarbete med Stena Line, Sirius Shipping och Sjöbefälsutbildningarna på Chalmers. Din APL, arbetsplatsförlagt lärande, kommer du bland annat att göra på Stena Lines båtar. För att du ska vara väl förberedd för APL varvar vi teori och praktik redan i skolan. De praktiska momenten får du först öva i skolans fartygslabb och sedan på vårt övningsfartyg.

Är du en problemlösare och ser dig själv inom något teknikrelaterat yrke i framtiden? Då är teknikprogrammet helt rätt – det ger dig en bred teknisk grund att stå på och behörighet att läsa vidare på universitet och högskola.

Teknikprogrammet förbereder dig för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. Utbildningen ska visa på sambanden mellan olika delar i teknikutvecklingsprocessen. Här är kunskaper inom matematik, fysik och kemi viktiga delar. Det handlar också om hur vi använder och förhåller oss till tekniken. Inte minst gäller detta kunskaper om hur tekniska lösningar får konsekvenser för vår miljö och betydelsen av att hushålla med våra resurser, frågor som ofta löses genom samarbete mellan naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik.

Är du på samma gång tekniskt intresserad och tycker om att omge dig med människor? Då kan en framtid som VVS-montör, ventilationstekniker eller fastighetstekniker vara något för dig. Det är yrkesområden som är nödvändiga för att samhället ska fungera och handlar lika mycket om service som teknik.

VVS- och fastighetsprogrammet ger dig möjlighet att jobba inom ett stort fält av arbetsområden inom den tekniska sektorn: allt från VVS-installationer och service på byggen till att ta hand om fastigheten när den är klar. På industriområdet kommer du att arbeta på motsvarande sätt inom t ex industrirörsvetsning. Arbetsuppgifterna varierar mycket och innehåller ofta ett stort mått av frihet under eget ansvarstagande. Vi ger dig också möjligheten att läsa vidare på yrkeshögskola och/eller högskola och universitet.