skip to Main Content
Skoogle logo
Länk till Göteborgs Stads webbplats

WANTED

Har du en fråga till oss?

Tack till alla er som besökt våra öppet hus under hösten och vintern!

Om du missade dessa tillfällen och vill  komma i kontakt med oss eller har en fråga, fyll i formuläret här bredvid så hör vi av oss!

Kontaktformulär MTG 2022
Personuppgifter *

Gymnasiet där 9 av 10 får jobb direkt efter studenten

Motorbranschens tekniska gymnasium är ett fordons- och transportgymnasium för dig med ett verkligt stort intresse för mekanik, teknik och körning. Här får du en modern och uppdaterad utbildning som är väl anpassad till de kompetenskrav som ställs ute i arbetslivet. För att branschen kräver det.

Häng med på en rundtur på skolan

Följ med in på MTG! Här visar eleverna Hillevi, Daniel och Pontus dig runt i salar och verkstäder på skolan.

Våra utbildningar

Gillar du att reparera och underhålla fordon och motorer? Har du ett intresse för teknik och utveckling? Ta chansen att jobba med det du brinner för. Vi har branschens bästa praktikplatser.

Första året är gemensamt, sen väljer du inriktning:
• Lastvagn Se poängplan
• Karosseri Se poängplan
• Personbil Se poängplan
• Lackering Se poängplan

NYHET! Specialisera dig inom elektrifiering

Att transportera och hantera gods handlar om kundservice, problemlösning och eget ansvar. Sen får du förstås köra mycket.

Under utbildningen får du möjlighet att ta körkort B, C, CE samt utbildningsbevis för specialfordon som truck och kranbil.

Se poängplan

Det behövs massor av mekaniker och förare där ute. Företagen i branschen är så angelägna att de hjälper till med både utbildning och praktikplats. Eftersom du får precis den kunskap som behövs i verkligheten, har du också stor chans att få fast jobb efteråt.

Du kan självklart välja att läsa grundläggande högskolebehörighet.