skip to Main Content
Skoogle logo
Länk till Göteborgs Stads webbplats
Riksgymnasiet logotyp

Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg är anpassat för ungdomar med stora rörelsehinder. Du kan välja mellan att läsa i liten grupp vid Riksgymnasiet eller att studera ett annat program vid annan kommunal skola i Göteborg. Oavsett hur du väljer att läsa får du tillgång till Riksgymnasiets elevassistans och habiliteringsinsatser.

Riksgymnasiet Göteborg

Det här är Riksgymnasiet Göteborg

Riksgymnasiet i Göteborg för ungdomar med rörelsehinder, är ett av fyra i landet. Verksamheten utgörs av tre delar: Skola, habilitering och elevhem. Här anpassas studierna efter varje elevs individuella behov och studietiden är därför vanligtvis fyra år. Eleverna får habiliteringsinsatser under skoldagen, utifrån sina behov och önskemål. Det finns också elevhem i anslutning till skolan.

Välkommen till Riksgymnasiet Göteborg!

Ansökan till Riksgymnasiet Göteborg skall göras till:

Specialpedagogiska skolmyndigheten
Box 1100
871 29 Härnösand

Du kan läsa mer om hur du gör din ansökan på Specialpedagogiska skolmyndighetens hemsida.
Sista dag för ansökan är 15 januari.
Om detta datum passerats eller om du behöver hjälp med ansökan kontakta oss på Riksgymnasiet Göteborg.

Ta en titt på våra verksamheter i 360°

Hur ser taket ut, golvet och väggarna? Swipe:a på mobilen eller dra med muspilen på bilden för att titta runt. Du kan även ta en tur i den vackra skogsmiljön. På varje bild hittar du en länk som tar dig till nästa rum eller miljö. Du hittar alltid länk som kallas KARTA ANGERED, klicka på den så tar du dig till översiktkartan – så du inte går vilse.

På alla enheter hittar du även en ljudfilm som berättar lite kort om just den enheten du besöker.

Klicka bara på ► och sätt igång!

Våra program

Liten grupp vid Riksgymnasiet
För alla som väljer att läsa i liten grupp vid Riksgymnasiet i Göteborg erbjuder skolan Estetiska programmet med inriktningarna estetik och media eller musik. Som elev har du även möjlighet att läsa Individuellt alternativ. Det innebär att du läser grundskolekurser, men även kurser utifrån dina intressen. Syftet med programmet är att du ska bli redo för nästa steg i din gymnasieutbildning. Du som läser på Riksgymnasiet får dina habiliteringstider inlagda på skolschemat och du har alltid tillgång till elevassistans på lektionerna.

Läsa på olika program vid kommunala skolor i Göteborg
Riksgymnasiet för Rörelsehindrade har samarbetsavtal med alla kommunala skolor i Göteborg. Det innebär att du kan välja att studera vid ett gymnasieprogram på annan skola. Oavsett hur du väljer att läsa får du tillgång till Riksgymnasiets elevassistans. Du erbjuds habiliteringsinsatser under skoldagen, utifrån dina behov och önskemål.

Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan skräddarsy din utbildning!

Öppet hus på Riksgymnasiet Göteborg

Välkommen på digitalt öppet hus på Riksgymnasiet den 12 november!

I år erbjuder Riksgymnasiet Göteborg två olika varianter av Öppet hus! Du som elev, närstående eller intresserad kan komma på vårt fysiska öppet hus på plats (självklart under säkra former).

Du kan också delta på vårt digitala Öppet hus vilket är samma datum och då får du via videolänk ta del av samma innehåll som om du vore på plats!

Du anmäler dig nedan och får en länk där du kan följa oss under dagen. Vi kommer att guida dig runt i våra lokaler, besöka lektioner, habiliteringen och elevhemmet. Du får träffa personal och nuvarande elever, får information och kunna ställa frågor. Vi skickar ett program till dig med information och hållpunkter.

Studiebesök
Om du inte har möjlighet att vara med oss under öppet hus den 12 november, kan vi ordna ett digitalt eller fysiskt studiebesök en annan dag. Anmäl dig nedan så bokar vi ett datum (tillsammans med dig)  då vi guidar dig på plats eller digitalt med webbkamera runt i våra lokaler och svarar på frågor om verksamheten.

Besöksdagar
Känner du att du vill veta eller se mer efter ovanstående kontakter, har vi ytterligare ett erbjudande. Vi brukar bjuda in till besök där du kan följa en elev eller klass under en dag eller flera. Du kan få följa med på lektioner, delta på habiliteringspass och besöka eller bo på elevhemmet. På detta vis får du insyn i hur en dag kan se ut och får träffa personal och elever. Du väljer själv om du vill vara med under en eller flera dagar.

För närvarande är det svårt att ta emot dig på studiebesök eller besöksdagar på grund av Coronaepidemin. Men i de fall det känns viktigt att besöka oss, vill vi att du hör av dig till oss så diskuterar vi hur vi kan göra ett undantag.

Vid frågor kontakta:
Calina Folme, telefon 0702-15 31 90

Kontaktformulär Riksgymnasiet 2021
Personuppgifter *
Riksgymnasiet digital rundtur över internet
Riksgymnasiet digital rundtur över internet