skip to Main Content
Skoogle logo
Länk till Göteborgs Stads webbplats

Vill du ha en påminnelse om öppet hus?

Här kan du ställa din fråga eller få en påminnelse om öppet hus. Fyll i formuläret,  så hör vi av oss!

Vi har öppet hus följande datum

Lördagen den 18 november klockan 10-1nsdagen den 17 januari klockan 16-19

Plats: Skånegatan 20

Burgården läsåret 2022-2023
Jag vill bli kontaktad via
Personuppgifter *

Gymnasiet med stort Du

På Burgården utbildar vi dig för verkligheten. Vi har yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Våra yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare och djurvårdare. Vi jobbar med öppet sinne, stort hjärta och yrkesstolthet som smittar. På Burgården blir yrkesdrömmar blir verklighet!

Välkommen till Burgårdens gymnasium

Häng med på en rundtur på skolan

Följ med på en rundtur på Burgården och träffa elever som berättar varför de valt att gå här.

Våra program

Det är här du ska gå om du på ett eller annat sätt vill jobba med människor. På Barn- och fritidsprogrammet utbildar du dig till att bli personlig assistent, att arbeta med stöd i boende, daglig verksamhet och skola, som barnskötare eller elevassistent.

På Barn och fritidsprogrammet har vi en inriktning och fyra yrkesutgångar. Du väljer inriktning och yrkesutgång inför årskurs två.

Läs mer om Barn- och fritidsprogrammet på vår hemsida.


Filmer


Pedagogiskt och socialt arbete (länkar nedan till vår hemsida)


Programblad


Poängplaner


Exempelschema


Detta program kan du också läsa som Lärling.

Drömmer du om att jobba med barnomsorg men är inte behörig att söka till det nationella Barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet? Då kan Yrkespaket vara rätt utbildning för dig.

Det är här du ska gå om du vill arbeta med människor – friska, sjuka, unga och gamla. Utbildningen ger dig en grundläggande yrkesutbildning för arbete inom vård- och omsorgsområdet, till exempel med akutsjukvård för vuxna och barn, äldreomsorg, omsorg om personer med funktionsnedsättning eller inom psykiatrin. Samtidigt har du möjlighet att läsa vidare på högskola, om du vill bli exempelvis sjuksköterska eller socionom.

16 veckor av dina studier är förlagda på olika arbetsplatser som äldreboenden, gruppboenden, daglig verksamhet och sjukhus. Det finns två sätt att gå Vård- och omsorgsprogrammet: skolförlagd utbildning eller lärlingsutbildning.

Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet på vår hemsida.


Filmer


Programblad


Poängplan


Exempelscheman


Detta program kan du också läsa som Lärling.

Drömmer du om att jobba med vård- och omsorg men är inte behörig att söka till det nationella Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet? Då kan Yrkespaket vara rätt utbildning för dig.

Är du intresserad av människor, mode och design? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke? Då är det här programmet för dig. I våra salonger och ateljéer får du lära dig att utveckla din kreativa förmåga. Här jobbar du med kreativa processer från idé till färdigt resultat.

På Hantverksprogrammet har vi två inriktningar och fyra yrkesutgångar – Frisör, Barberare, Hår- och Makeupstylist och Fashion design. Du väljer inriktning direkt i din gymnasieansökan.

Läs mer om Hantverksprogrammet på vår hemsida.


Filmer


Programblad


Poängplaner


Exempelschema


Detta program kan du också läsa som Lärling.

Drömmer du om att jobba som frisör men är inte behörig att söka till det nationella Hantverksprogrammet på gymnasiet? Då kan Yrkespaket vara rätt utbildning för dig.

Vill du lära dig att ta hand om och vårda djur? Då är det här programmet för dig. Här får du lära dig att professionellt arbeta med hundar, katter, hästar, reptiler, gnagare, fiskar och fåglar. Du får kunskap om och kontakter inom branschen. Efter din utbildning har du en yrkesexamen, bred kompetens och ett säkert handlag med djur.

Vi har Naturbruksprogrammet med inriktning Djurvård och två yrkesutgångar:

  • Arbete inom djurbranschen
  • Djurens hälso- och sjukvård

Läs mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård på vår hemsida.


Här kan du läsa mer om inriktningarna.


Filmer


Programblad och exempelschema


Poängplaner

Är du intresserad av hur samhället fungerar och hur människor påverkas av det som händer lokalt och globalt? Då är det här programmet för dig! Här får du lära dig om människors samspel med sin omgivning och samhällets utveckling.

På samhällsvetenskapsprogrammet har vi inriktningen beteendevetenskap.

Beteendevetenskap
Här får du kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du läser kurser i till exempel ledarskap och kommunikation.

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet på vår hemsida.


Filmer


Programblad


Poängplan


Exempelschema


Framtidskarta

Är du intresserad av matematik och naturvetenskapliga ämnen? Gillar du att experimentera, laborera och göra fältstudier? Vill du fördjupa dina kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik?

På naturvetenskapsprogrammet har vi två inriktningar:

Naturvetenskap
Här får du fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Du lär dig att tänka kritiskt, resonera logiskt, lösa problem och göra iakttagelser.

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet.


Filmer


Programblad


Poängplan


Exempelschema


Framtidskarta

AST-enheten har utbildningar för dig med diagnos inom autismspektrum. Personalen utgör ett team med olika professioner som skapar en trygg lärmiljö för dig. I teamet finns specialpedagoger, speciallärare, ämneslärare och resurspedagoger – alla med bred kompetens och mångårig erfarenhet. Vårt förhållningssätt bygger på tillit, respekt och hänsyn till funktionsvariationer och elevernas starka sidor lyfts fram.

På AST-enheten kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet eller Individuellt alternativ.

Läs mer om AST-enheten på vår hemsida.


Filmer


Programblad


Poängplaner


Exempelscheman