Vägledningscentrum

Ta hjälp av din studie- och yrkesvägledare!

Prata med en studie- och yrkesvägledare? Det kan du göra av många olika anledningar. Kanske har du funderingar om en viss utbildning. Då kan vi gemensamt undersöka de möjligheter som finns, vad som passar just dig och vad som krävs för att du ska kunna söka dit.

För dig som är ny i Sverige kan det vara viktigt att känna till hur det svenska skolsystemet fungerar. Vi hjälper dig gärna med det. Vill du veta mer om ett visst yrke då kan vi visa hur du kan hitta information. Det kan till exempel handla om: Vilken utbildning som krävs? Vilka arbetsuppgifter som ingår i yrket? Vilka egenskaper som kan vara lämpliga? Om det är lätt att få jobb? Olika karriärvägar inom yrket, vad finns det för vidareutbildningar, hur många år måste jag plugga?  Vi kan också ge dig tips på hur du skriver ett vinnande CV och ett personligt brev. Eller ge feedback på de papper du redan har. Om du inte alls vet vad du vill göra i framtiden? Om du behöver stöd i att välja gymnasieprogram eller kanske har tappat lusten för skolan - då ska du självklart besöka oss. Genom samtal ställer vi frågor där du får möjlighet att fundera över det du tycker är viktigt, roligt, och intressant. Vi ger dig de verktyg du behöver för att nå ditt personliga mål.

Prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola, eller gå till drop in-SYV på Skånegatan 20 i Göteborg. Här hittar du öppettiderna.

Välkommen till Vägledningscentrum!