Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Vill du arbeta med mat och dryck? Eller med bröd och konditorivaror? Kanske öppna ett eget café, vara kock på en förskola, servera på Nobelfesten eller köra runt med din alldeles egna food truck? På Restaurang- och livsmedelsprogrammet lär du dig grunderna för att arbeta som kock, servitör, bagare eller något annat yrke i matbranschen. Det är kreativa och lustfyllda yrken som ger fantastiska möjligheter till spännande arbeten i de mest skiftande miljöer, både här i Sverige och utomlands. Att läsa Restaurang- och livsmedelsprogrammet innebär att vara i en miljö full av goda smaker, inspiration, hantverk och service. Här kan du diskutera råvaror, kryddning, smakkombinationer och favoritrestauranger med likasinnade samtidigt som du lär dig massor och får värdefulla kontakter i arbetslivet. Framtidens stjärnkockar, kokboksförfattare, bagare, hovmästare, restaurangchefer, bartenders, servitörer och kallskänkor är dina klasskompisar. Vi hämtar inspiration från varandra, från våra samarbetsrestauranger och från våra utbytesskolor runt om i Europa. Välkommen du också! Det finns två inriktningar:
  • Bageri och konditori - bakning av alla de slag - kaffebröd, matbröd, surdegsbak, tårtor, bakelser, choklad, marsipan, konfektyrer men också glasstillverkning och andra härliga efterrätter!
  • Kök och servering - lär dig grunderna i matlagningens konst, hur man serverar mat och dryck samt ger service åt gäster. Och öva på det i skolans två restauranger.
Programmet finns på Ester Mosessons gymnasium
HÄR FÅR DU VETA MER:
Besök hemsidan

På skolans hemsida hittar du information om program etc.